Évekig tartotta rettegésben élettársát egy férfi

Vágólapra másolva!
Évek óta tartotta rettegésben élettársát egy férfi Vámospércsen. 2022-ben 3 kiskorú gyermeküket a családi állapot miatt Berettyóújfaluba vitették lakásotthonba, mivel a férfi ivott és rendszeresen agresszíven viselkedett családtagjaival szemben.
Vágólapra másolva!

A pár között 2016 óta feszült volt a viszony, amin a gyerekek áthelyezése csak rontott. A párnak a 22 év élettársi viszonyból 7 gyerekük született, akik közül 3 kiskorú. A férfi agresszív viselkedése, bántalmazó magatartása és rendszeres alkohol fogyasztása miatt 2022-ben a 3 kiskorú gyereket elvették a pártól és Berettyóújfaluba helyezték el őket lakásotthonban. 

rendőrség
A kép illusztráció.
Fotó: Pixabay

A férfi rendszeresen belekötött élettársába, részegen a viták hevében trágár szavakkal üvöltözött a nővel. Többször fenyegette az asszonyt azzal, hogy meg fogja ölni, és a veszekedések során sokszor leköpte, felpofozta és rugdosta. 

Egy vita után az asszony el akarta hagyni a házat, a férfi azonban nem engedte ki a lakásból. Bezárta előtte a bejárati ajtót és egy konyha késsel a kezében leült a kanapéra, miközben a nő menekülni próbált. A helyzet újra veszekedéssé fajult, ahol a férfi fenyegetően, többször szúrt a levegőbe a nő felé. 

A kihallgatás alatt a férfi részben elismerte bűnösségét, de súlyosbító körülmény, hogy büntetett előéletű és a nővel szembeni erőszak legtöbbször a kiskorú gyerekek szeme láttára történt. 

A Debreceni Törvényszék másodfokon jogerősen 2 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Egy nógrádi férfi februárban félholtra verte élettársát, miután összevesztek. A pár rendszeresen verekedésig veszekedett, ám egyszer odáig fajult, hogy a nő kihívta a rendőröket, a férfi viszont azok megérkezéséig addig verte, amíg elvesztette az eszméletét. A nőt mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

Egy 60 éves szabolcsi férfi 2023 őszén a puszta kezével verte halálra élettársát, ugyan ezen év nyarán pedig egy nyírvasvári férfi egy húsklopfolóval esett neki élettárásának, miután kiderült, hogy az asszony megcsalta - addig verte, míg a nő elvesztette eszméletét, ezután élve elásta a nőt. Dunaharasztin pedig egy férfi úgy megverte barátnőjét, hogy az életveszélyes sérülést szenvedett. A nő még fel tudta hívni a mentősöket, hogy segítséget kérjen, azonban mire azok kiérkeztek, a súlyos sérülései és szúrt sebe miatt meghalt.