Kovács Zoltán: A migrációs nyomás növekszik, de mi készen állunk és megvédjük hazánkat

Fotó: Alapjogokért Központ/ATTILA GUNDUZ
Vágólapra másolva!
„Magyarország tudja, hogyan kell megvédeni szuverenitását és állampolgárai biztonságát” – mondta Robert Law, az America First Policy Institute (AFPI) Belbiztonsági és Bevándorlási Központjának igazgatója az Alapjogokért Központ által szervezett magyar-szerb határon tett látogatásakor. Az eseményen részt vett Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, valamint Ernyei Magor, a Központ nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója is. Law dicsérte Magyarország határozott álláspontját az illegális migráció elleni fellépés terén, szembeállítva a magyar és a washingtoni kormány által folytatott politikát.
Vágólapra másolva!

Ernyei Magor, a Központ nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója kifejtette, hogy 

az amerikai republikánusok és a magyar konzervatívok együttműködése a migrációs politika összehangolására és a határvédelem megerősítésére összpontosít, 

mint a nemzeti szuverenitás alapvető pilléreire: „Ennek a gerincét adja az Alapjogokért Központ és az America First Policy Institute közös projektje, amelynek célja a két megközelítés összehangolása. Amerikai republikánus barátainkkal egyetértünk: „Nincs nemzet határok nélkül!” – tette hozzá.

Fotó: Alapjogokért Központ/ATTILA GUNDUZ

Kovács Zoltán államtitkár a migrációval kapcsolatos magyar megközelítés hatékonysága kapcsán a politikai akarat fontosságát hangsúlyozta: 

Az elmúlt 9 évben Magyarország bebizonyította, hogy a határzár, a rendőrök és határvadászok hatékonyságával az illegális migráció megállítható a határainkon. Jelenleg habár látszólag csönd van a határon, valójában a migrációs nyomás növekszik, de mi készen állunk és megvédjük hazánkat

– fejtette ki.

Fotó: Alapjogokért Központ/ATTILA GUNDUZ

Robert Law-t és vendéglátóit először a helyi rendőrség és határőrség fogadta, ahol előadást hallgattak meg a magyar hatóságok határellenőrzés és határbiztonság terén végzett tevékenységéről. Ez jelentősen eltér az amerikai-mexikói határ valóságával, ahol az amerikai látogató szerint „az elmúlt három évben mintegy 10 millióan lépték át illegálisan a határt, tekintettel a Biden-kormányzat gyenge politikájára”.