Újabb floridai luxusingatlan vásárolt magának Karácsony kedvenc cégvezetője

Vágólapra másolva!
Tovább terjeszkedik Floridában Karácsony Gergely kedvenc cégvezetője. Mártha Imre és családja néhány hónapja egy újabb luxusingatlant vásárolt a dúsgazdag amerikaiak kedvenc „rezervátumában", Naplesben. Egy olyan méregdrága ingatlant medencével, teniszpályával, amelyik belépést biztosít egy, a floridai milliárdosok által használt exkluzív golfklubba.
Vágólapra másolva!

Olyan dokumentumokat szerzett meg a Metropol, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a fővárosi közműholding, a szemétszállítás, a FŐTÁV, a temetkezés és a kertészet csúcsvezetőjéhez és családjához, mondhatni dől a pénz. Az adóbevallási iratokból kiderült, hogy a már korábban megvett floridai luxuslakás, és egy szigeten található birtoka mellé néhány hónapja egy luxus kondomíniumot is vásárolt magának a Mártha-klán, amit ezúttal a cégvezér édesanyjának a nevére írattak.

Forrás: Origo

A Metropol a megszerzett iratokban azt látja, hogy a Gyurcsány-fiókának „becézett" cégvezér egy közjegyzői meghatalmazással bonyolította le az adásvételt, 71 éves édesanyjának ki sem kellett utaznia Floridába. Egyszóval Mártha Imre intézett mindent.

A dokumentumok és fotók szerint a fővárosi közművezér ismét az amerikai milliárdosok kedvenc nyaralóhelyén, a floridai Naplesben vásárolt meg egy fényűző ingatlant, ezúttal egy kétemeletes, két fürdőszobás, magánparkolós luxuslakást. A Metropol által megkérdezett szakértők szerint az ingatlan értéke 500-700 ezer dollárra tehető.

Forrás: Origo

A lakáshoz medence, teniszpálya és egy privát golfklub is tartozik. Az ingatlan remek helyen fekszik, pár percnyi autóútra található a luxusüzletekkel teli belvárostól, valamint a Mexikói-öböl partján fekvő fehérhomokos strandoktól. Márthának nemcsak az ingatlan megvásárlásakor kellett mélyen a zsebébe nyúlnia, hiszen az újonnan megszerzett floridai lakásnak csak a közös költsége is félmillió forint kiadást jelent. A megkérdezett floridai ingatlanszakértők szerint az értéke évente akár 10-15 százalékot is emelkedhet és könnyen bérbe adható.

Forrás: Origo

Az újonnan megszerzett luxusingatlan közelében található a Naples National Golf Club, ahova az egyszer beiratkozási díj 150 000 dollár, azaz kb. 50 millió forint.

Három luxusingatlan Floridában

A közművezér otthon érzi magát Floridában, egy évvel ezelőtt itt jegyezte el nála 20 évvel fiatalabb barátnőjét egy 10 millió forintot érő gyémántgyűrűvel. Mártha szinte már hazajár a napfényes amerikai államba, ahol immáron három luxusingatlan is rendelkezésére áll.

Korábban ugyancsak a Metropol derítette ki, hogy Mártha először egy Sandpiper Bay Club nevet viselő, luxusingatlan szerzett meg magának Naplesben, amihez magánkikötő, medence és privát klub is tartozik.

Ezt követően egy hatalmas birtokot vásárolt magának egy olyan magánszigeten amelyik a Mexikói-öböl kijáratánál fekszik. Ez azért növeli az értékét mert a magánjachtokkal könnyen ki lehet jutni a nyílt tengerre. Az óceánparti ingatlan egy mesterséges sziget legtávolabbi sarkán található, így az átlagnál sokkal nagyobb jacht-kikötő építhető hozzá.

Mártha Imre a magánszigetén Forrás: Origo

Csak a kiváltságosak engedhetik meg maguknak, hogy a floridai Naples városban vásároljanak ingatlant. A statisztikák szerint ez az Egyesült Államok leggazdagabb városa, ahol az egy főre jutó milliomosok száma a legmagasabb az egész országban. Naples azonban nemcsak a milliárdosok, hanem az A-listás celebek és befolyásos politikusok kedvenc búvóhelye is. Ennek megfelelően az ingatlanok átlagára is jóval magasabb itt, így sikerül elkerülni, hogy kevésbé tehetősek a városba költözzenek.

Naples azért is népszerű a milliárdosok körében, mert 93 százalékban fehérek lakják, mindössze 7 százalék az afroamerikaiak aránya. Kimondatlanul ez is szempont a luxusingatlanok megvásárlói számára.