Solymárról üdvözölte a baloldali károgókat Menczer Tamás - videó

Menczer Tamás, államtitkár, interjú
Menczer Tamás
Vágólapra másolva!
Megépült a solymáriak vízellátását segítő, 800 millió forintos új vízvezeték Solymáron - jelentette be Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője pénteken a Pest vármegyei településen. A Facebookon közzétett videó szerint a sajtóeseményen üzent a károgóknak is, akik a helyi vízprobléma megoldására tett erőfeszítéseket többször is pesszimista hangvételben kommentálták. 
Vágólapra másolva!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a pénteki, solymári sajtótájékoztatón felidézte: tavaly nyáron, a hosszú száraz időszakok következtében – a megnövekedett fogyasztás miatt – bizonyos időszakban több ezer ember maradt víz nélkül Solymáron. A helyzetet különféle intézkedésekkel orvosolták, azonban – világított rá –

a középtávú megoldás egy új vezeték megépítése volt, annak érdekében, hogy nagyobb mennyiségű vizet tudjanak Solymárra szállítani, amennyiben a helyzet megkívánja.

Az államtitkár a sajtótájékoztatón üdvözölte a „károgókat", felidézte, hogy azok – így a baloldali sajtó is – komoly energiát és erőt fordítottak arra, hogy az épülő vezetéket támadják. Először azt állították: „bármit mond a Menczer", a helyzetet nem tudják megoldani. „A helyzet megoldottuk" – szögezte le az államtitkár, ezzel folytatva a baloldali „kétségek" sorát: nem tudnak majd vízvezetéket építeni. „A vezetéket 800 millió forintból megépítettük" – mondta.

A következő „fokozat" az volt, hogy vezeték lesz, de víz nem folyik majd benne – „ha arra van szükség, a plusz vízmennyiség meg fog érkezni Solymárra" – nyugtatott meg mindenkit Menczer Tamás.

– ismételte meg egy korábbi kijelentését a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve: eddig is minden úgy volt, ahogy mondta.

Menczer Tamás szerint a beruházással nagy lépést tettek Solymáron a vízbiztonság felé, de nem kizárható még a vezeték megépülte után sem az, hogy nagy szárazság esetén ne kérjék a lakosságtól a fogyasztás korlátozását.

A hosszú távú, tartós megoldást az agglomerációs vízinfrastruktúra átfogó fejlesztése jelenti, ami sokmilliárdos projekt.

Megjegyezte: ilyen munkára felhasználhatók uniós források, ezért "ha a baloldal valóban aggódik a budakörnyéki agglomeráció vízellátása miatt, akkor arra kérem a tisztelt baloldali politikus kollégákat, akik, mint az közismert, nettó hatmillió forintot keresnek Brüsszelben, hogy végre ne azért dolgozzanak, hogy Magyarország a (...) nekünk járó forrásokat ne kapja meg,