Elképesztő, hogyan gázoltak el egy extrém futót kísérő biciklist - videó

világcsúcs baleset
Vágólapra másolva!
Felfüggesztették az eljárást azzal a 23 éves autóssal szemben, aki elütött egy extrém futót kísérő biciklist. A kerékpáros súlyosan megsérült. A balesetet rögzítette a futót követő autó kamerája.
Vágólapra másolva!

Január 22-én egy 23 éves férfi a kanyargós, 24. számú főúton autózott Recsk felé. A szemközti sávban egy autós érkezett, aki egy extrém sportólót vezetett fel. A futó az úttest jobb szélén futott, és világcsúcsta készült. Biztonsági okokból a sportolót egy biciklis kísérte, aki mellette kerekezett, mögötte pedig még 2 autó biztosította volna rekordkísérlet zavartalanságát és sikerességét.

A csapattal szemből érkező, fiatal sofőr egyszerűen túl gyorsan, 80-90 km/óra sebességgel vette be az egyik kanyart, amitől megcsúszott.

Amikor a sofőr a kanyar után észrevette a felvezető kocsit, megijedt és erősen befékezett. Az autó jobbról átsodródott a bal sávba, és elütötte a biciklist.

Ezt a futó után haladó autó kamerája rögzítette:

A balesetben a kerékpáros 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett.

Az ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást, de ezt most felfüggesztette, hogy a felek közvetítői eljárás során oldják meg a konfliktust.

A közvetítői eljárás a gyanúsított és az áldozat megegyezését, a bűncselekmény következményeinek jóvátételét és a gyanúsított jövőbeni jogkövető magatartását elősegítő eljárás, amit akkor lehet alkalmazni, ha mindkét fél beleegyezik.