Internetes csalót fogtak – videó

csaló
Vágólapra másolva!
A kiskunfélegyházi rendőrök elfogtak egy 22 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 23 csalást követett el különböző közösségi oldalakon. Valószínűleg ennél több embert csapott be, még nem zárták le a nyomozást.
Vágólapra másolva!

Július 4-én egy kiskunfélegyházi áldozat tett feljelentést csalás miatt. Azt mondta, az egyik közösségi oldal kereskedelmi platformján látott egy hirdetést egy okosóráról. Felvette a kapcsolatot a hirdetővel,

akinek a bankszámlájára előre elutalta az óra árát és a postaköltséget, de a terméket nem kapta meg.

Az eladóval nem tudta felvenni a kapcsolatot, mert megszűnt az elérhetősége, ezért döntött a feljelentés mellett. A nyomozás során a rendőrök hasonlóságokat kerestek más csalásos esetekkel, így találták meg a gyanúsítottat.

A 22 éves férfi országszerte vert át embereket különböző termékek hirdetésével.

Áldozatai között volt siófoki, tatai, mezőberényi, szentendrei, vasvári és somogybabodi vevő is. Az okosóra mellett eladásra kínált, hangkártyát, mikrofont, akkumulátort, szerszámgépet és számítógépet is.

A kicsalt összegek 18 ezer és 145 ezer forint között mozogtak.

A rendőrség hétfőn reggel csaptak le a 22 éves bélapátfalvai férfira, akit bűncselekménnyel gyanúsítanak. A férfi a kihallgatás során nem tagadta a tettét.

Azt mondta, hogy kevésnek ítélte a fizetését, ezért döntött úgy, hogy csalással szerez még pénzt magának.

A nyomozás során kiderült, hogy az összes pénzt elköltötte, amit kicsalt az áldozataiból. A férfit a rendőrök őrizetbe vették és 23 rendbeli csalással gyanúsítják és indítványozták a letartóztatását.