Magára hagytak egy elgázolt, mozgássérült férfit Békéscsabán

Vágólapra másolva!
Balesetet okozott, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről egy sofőr Békéscsabán. Miután elfogták, megállapították róla, hogy vezetnie sem lett volna szabad, mivel korábban eltiltották tőle.
Vágólapra másolva!

Augusztus 30-án 16 óra körül a Franklin utcában egy sofőr elsodort egy kerekesszékkel közlekedő férfit, aki az egyik zebrán akart átmenni. A baleset után az autó vezetője megállás nélkül elhajtott.. A mentők az idős férfit könnyű sérüléssel vitték kórházba. A bejelentés után a rendőrök azonnal a sofőr nyomába eredtek a rendőrök és közben a Békéscsaba melletti településeken és a szomszédos megyében dolgozó kollégáikat is értesítették.

Forrás: Police.hu

A bejelentéstől számított egy órával később a Csongrád-Csanád megyéből hívták őket. A hódmezővásárhelyi rendőrök azt mondták, megtalálták megállították a kocsit és elfogták annak 26 éves sofőrjét. Az intézkedés során azt is megállapították, hogy

a fiatal férfi nem vezethetett volna, mert 2023. március 10-éig a szolnoki bíróság eltiltotta tőle.

A békéscsabai rendőrök segítségnyújtás elmulasztásával és eltiltás hatálya alatt történő vezetéssel gyanúsítják és már őrizetbe vették a fiatalt - írja a Police.hu.