Megdöbbentő ostobaságot terjeszt a vírustagadó álorvos Gődény György a koronavírus elleni védőoltásról

Vágólapra másolva!
Az orvosi végzettség nélküli vírustagadó Gődény György minden eddiginél durvább hazugsággal hergel a közös védekezés ellen. Már azt híreszteli, hogy a vakcinák halált okoznak - derül ki az Origo birtokába kerülő bejegyzésből. A Facebook mégis hagyja, hogy az ilyen és ehhez hasonló, durva álhírek megjelenhessenek az interneten.
Vágólapra másolva!

"Aztán majd jön a többi "nagyágyú” is, hogy (...) az emberek kétségük sem legyen: az egyetlen járható út csakis az, ha a minimum 4-5 éves fejlesztés és kísérletezés helyett egy hirtelen összedobott, már a tesztelések során is sok problémát, sőt még halált is okozó oltóanyagot szúratnak magukba" - írta szombat késő este az egyik vírustagadó csoportban, aminek egyébként alapítója, és kezelője. Ezzel Gődény György azt állítja, hogy a vakcinák beadása halált is okozhat.

Sorai egyébként tökéletesen illeszkednek a védőoltás elleni kampányába. Mint ismert, az orvosi diplomával nem rendelkező gyógyszerész a tudóstársadalom álláspontjának megkérdőjelezésével próbál bázist építeni magának. Ehhez pedig a legvadabb hazugságokat is megengedi magának.

Forrás: Facebook

Mindenkor felelőtlenség ilyesmit híresztelni, azonban most, egy világjárvány idején még inkább felháborító. Ugyanis az ilyen kijelentések maximálisan alkalmak arra, hogy az embereket elbizonytalanítsák, és megfélelmítsék.

A kormány éppen az ilyen esetek miatt döntött úgy márciusban, hogy szigorítja a Büntető Törvénykönyvnek a rémhírterjesztéssel (és az álhírekkel) kapcsolotos passzusát. Így az alap tényállás kiegészült azzal, hogy "aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Márpedig Gődény sorai könnyen kimeríthetik a fentieket, ami drasztikus esetben öt év börtönbüntetést is maga után vonhat. Mindenesetre a Facebook továbbra is hagyja, hogy a vírustagadók és összeesküvéselmélet hívők szabadon terjeszhessék ostobaságaikat. Mint november közepén megírtuk, Gődény valóságos hálózatot épített ki a közösségi oldalon: az ország összes megyéjében és a fővárosban is létrehozott vírustagadó csoportosulásokat, sőt, még egy világ- és egy európai oldalt is alapított. Ezeken a felületeken olyan nyilvánvaló hazugságokot osztanak meg egymás között a csoporttagok, minthogy, aki PCR-tesztet csinál, annak komoly testi tünetei lesznek.

Bár lassan egy hónap eltelt írásunk megjelenése óta, a Facebook nem lépett közbe. Sőt, Gődény legnagyobb csoportja azóta több, mint tízezer új taggal bővült. A Ripost egyébként a napokban szedte össze az álorvosnak az AstraZeneca gyógyszercég által kifejlesztett vakcinával kapcsolatos hazugságait.

Egyébként nemcsak a vírustagadók hergelnek a témában, hanem egyes politikai pártok is. Nemrég írtuk meg, hogy Demokratikus Koalíció (DK) aláírásgyűjtésbe kezdett a koronavírus-oltóanyagok ellen, mindenféle bizonyítékok nélkül azt sugallva, hogy az orosz és a kínai oltóanyag nem elég megbízható. A DK egyértelműen, tudatosan akar ártani, mert

értelmetlen amiről beszélnek,

hiszen a magyar kormány világosan, többször elmondta, hogy

kizárólag magyar orvosok és szakemberek ellenőrzésével és engedélyével forgalmazhatnak oltóanyagot Magyarországon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!