Második világháborús bombát találtak Bükön, ki kell üríteni egy gyárat

bombát találtak ferencvárosban
Második világháborús, 200 kilogrammos, amerikai gyártmányú robbanótestet vizsgál egy tűzszerész a főváros IX. kerületében, a Timót utca 5. szám alatti ipari területen. Hasonló bombát találtak a büki iparterületen is hétfőn (korábbi felvétel, illusztráció).
Vágólapra másolva!
Világháborús bombát találtak a Vas megyei Bük község külterületén, százméternyire egy gyártól - tájékoztatta Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének szóvivője szerdán az MTI-t.
Vágólapra másolva!

- mondta Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének szóvivője, aki hozzátette:

az amerikai gyártmányú, 200 kilós robbanótest két gyújtóval van felszerelve, ami azt jelenti, hogy orr- és fenékgyújtója is van, ezért a kezelése nem lesz könnyű.

A lehető legjobb megoldást dolgozzák ki, hogy a szerkezet hatástalanítása minél kevesebb korlátozással járjon.

- fejtette ki a szóvivő.

Második világháborús, 200 kilogrammos, amerikai gyártmányú robbanótestet vizsgál egy tűzszerész a főváros IX. kerületében, a Timót utca 5. szám alatti ipari területen 2020.02.07-én. Hasonló bombát találtak most a büki iparterületen is (korábbi felvétel, illusztráció). Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A vaol.hu szerdán azt írta, nem ez az első, második világháborús bomba, amelyet a vasi kisváros melletti iparterületen találtak. A mintegy húszhektáros területen az utóbbi hónapokban közművesítés zajlik.