Blikk: Meg akart szökni a börtönből Farkas Péter öccse

Vágólapra másolva!
Meg akart szökni a váci börtönből Farkas Károly, az olimpiai bajnok birkózó Farkas Péter öccse, de egy ellenőrzésen kiderült, mire készül - írja a Blikk. Az eset után Farkast visszavitték a cellájába és vizsgálatot indítottak ellene. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nem adott információt a lapnak az esetről.
Vágólapra másolva!

Meg akart szökni a váci börtönből Farkas Károly, az olimpiai bajnok birkózó Farkas Péter öccse, ám az őrök észrevették, mire készül - írja a Blikk.

A lap szerint Farkas Károly a fegyház labdavarró üzemében dolgozott, ott figyelt fel a Duna felé néző, megerősített üvegfalra. Ezen át akart kijutni társaival. A szökéshez szerszámosládát és más nehéz tárgyakat rejtettek el a cellájukba, de a biztonsági személyzet észrevette ezeket az ellenőrzésen.

Az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet szerzett birkózó és öccse tavaly tavaly ősszel az ítélethirdetés elől szökött meg a bíróságról. Akkor úgy lehetett tudni, hogy Farkas Péter Thaiföldre távozott. Nem jogerősen Farkas Péter olimpiai bajnokot 2008 novemberében 5 év fegyházra ítélte a bíróság kábítószerrel való visszaélés miatt, testvérét, Károlyt pedig 7 évre.

A Blikk szerint egy külső segítő mobiltelefont is bejuttatott nekik, és kint várta volna őket a Dunánál. Az eset után Farkast visszavitték a cellájába és vizsgálatot indítottak ellene. Mivel szökésre hajlamos rab, azóta nem mehet dolgozni.

A lap megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát is, de ott semmilyen információt nem közöltek az üggyel kapcsolatban.