Sokkoló látvány rémíti halálra a belépőket egy balatoni kísértetvillában

Vágólapra másolva!
A Balaton több mint egy évszázada vonzza az üdülni, pihenni vágyókat, szállodák, villák, családi üdülők sora épült a part menti városokban. Azonban a régi nyaralók egy része ma már nem a régi fényében ragyog, egy balatonszemesi villa is erre a sorsra jutott. Egy urbexes videósnak hajmeresztő látvány tárult a szeme elé, amikor belépett az elhagyatott épület egyik szobájába.
Vágólapra másolva!

Ilyen az Úrhegyi-villa is Balatonszemesen, amit több mint 100 évvel ezelőtt, 1923-ban építtetett egy fodrász, akinek a Teréz körúton volt szalonja annak idején.

 Az 1341 négyzetméteres telken álló, 374 négyzetméter alapterületű villa eredeti tulajdonosa a Teréz körút 34-ben Urhegyi és Hacsek néven működő úri- és hölgyfodrászat egyik tulajdonosa, Urhegyi Bálint volt, 

aki feleségével együtt minden nyáron a balatonszemesi fodrászatukban dolgozott - mi több, a fürdőtelep hivatalos fodrászainak számítottak.

A Promotions.hu cikke szerint ma már közel sem úgy néz ki, mint amikor építették; bár néhol megmaradtak a régi elemek - úgymint a jellegzetes, tetőből kilógó ablak, az eredeti hajópadlózat, vagy a tetőtérben a hatalmas gerendák -, de azért a későbbi tulajdonosok elég sokat változtattak rajta, sok helyiség már a szocializmus jegyeit viseli magán. A mostani tulajdonosok abból a célból vették meg annak idején, hogy átalakítsák, és megmentsék, de végül úgy döntöttek, hogy ezt a feladatot átadják a következő tulajdonosnak, azóta senki sem nyúlt a házhoz. Az elhelyezkedése ugyanakkor rendkívül kedvező, ugyanis mindössze néhány percnyire található a Balaton partjától.

 

A Balaton az 1900-as évek elején kezdett népszerűvé válni, a tó vonzerejét tovább növelte a folyamatosan fejlődő infrastruktúra. 1907-ben Földváron, 1908-ban Fonyódon és Siófokon, 1912-ben Balatonbogláron és Balatonszemesen épült új kikötő. Az 1920-as, 1930-as évekre jelentősen változott a munkarend, bevezették a 8 órás munkaidőt, nőtt a szabadidő, illetve ezzel párhuzamosan nőtt az érdeklődés a testmozgás, valamint az üdülés iránt is. A balatoni térségben fejlesztették a közegészségügyet, vízellátást és csatornarendszert, amely vonzóvá tette a környéket befektetési szempontból is. Elkezdtek szállodák, villák épülni, amelyek várták a pihenni vágyókat. Elindultak a fürdővonatok, sínautóbuszok és a motorkocsik, 1927-ben kompjárat Tihany és Szántód között, illetve belföldi repülőjárat a Siófok–Almádi–Füred–Földvár–Siófok vonalon. A Balaton egyre népszerűbbé vált, egyre több ember kapott lehetőséget, hogy elutazzon ide, vagy akár az egyik balatonparti településen nyaralót építsen.

Még most is fent van a hirdetőoldalakon, 250 millió forintért kínálják a balatonszemesi Úrhegyi-villát, és bár az épület stabil, az évtizedek természetesen rajta hagyták a nyomukat, így erősen felújításra szorul.

Egy urbexes, Csorba Dániel nemrégiben elkalandozott Balatonszemesre, és körbejárta az Úrhegyi-villát. Összességében lenyűgözte az, amit odabent talált, de volt egy szoba, ahová elborzadva lépett be. Irtóztató, ízléstelen és érthetetlen látvány fogadta őt, aki kíváncsi rá, hogy mi volt az, megnézheti az alábbi videóban: