Indul a luxushajó, meztelenkedni szerető nudistáknak

Vágólapra másolva!
A hatalmas óceánjárókon lebonyolított karibi luxus-körutazások manapság egyáltalán nem számítanak rendhagyónak. De olyan még nem volt, mely 2025-ben indul, és amelyet az egyik utazási iroda a meztelenkedni vágyóknak szervez.
Vágólapra másolva!

Jól jövedelmező, és a koronavírus-járvány elmúlása után újra keresett szolgáltatást jelent a tengeri körutazások szervezése. A hajós luxusutakon több száz, olykor több ezer ember utazik együtt az egyszerűtől a luxuskialakítású kabinokig, és függően attól, milyen csomagra fizettek elő, akár teljes ellátást is kaphatnak útjuk alatt. A hajók egzotikus célpontokat érintenek útjuk során, a kikötőkben a hajók rövidebb-hosszabb ideig megállnak, a várakozás alatt az utasoknak lehetőségük van városnézésre, kirándulásra.

A hajó elhagyására és városnéző sétára biztosan lesz lehetőségük azoknak az utasoknak is, akik a Bare Necessities szervezte karibi luxusutazásra fizetnek be, bár azokon az alkalmakon legalább a fürdőruhájukat fel kell venniük. A hajón való tartózkodásuk alatt viszont 

egyáltalán nem kell viselniük semmit, sőt, kifejezetten preferált a meztelenség.

A Miamiból induló és majd ott záruló, 11 napos utazást ugyanis elsősorban nudistáknak ajánlja a cég, így egyszerűen fogalmazva arra lehet számítani, hogy a fedélzeten mindenki meztelen lesz.

meztelen, nude
Nudistáknak szervez hajós luxusutazást egy cég egzotikus karibi helyszínekre (illusztráció)
Fotó: Shutterstock

Ettől a sajátos körülménytől eltekintve azonban a luxusutazás várhatóan ugyanúgy fog zajlani, mint a hasonló utak. A hajó a Norwegian Pearl nevű monstrum lesz, amely az utazási iroda egyik magánszigetére is elviszi az utasokat a Bahamákon, sőt, a visszaúton is megáll majd ott. Ezen túl olyan, a napsütést és a tengert kedvelők számára ideális helyszíneken áll meg, mint Dominika, Puerto Rico és Szent Márton szigete.

Úszás a tengeri teknősökkel, kajakozás karibi szigetek festői öbleiben, kóstoló a helyi ételkülönlegességekből - mindezt ígéri leendő utasainak az utazásszervező vállalat, feltéve persze, ha az utasokon lesz ruha, ha elhagyják a 2300 fő befogadására alkalmas hajó fedélzetét.

Az utazás persze nem olcsó, a részvétel költségét alapvetően meghatározza, hogy az utas milyen színvonalú kabinban, a hajó melyik fedélzetén kíván tartózkodni az utazás ideje alatt. 

A legolcsóbb, belső kabinokért 2000 dollárt (kb. 720 ezer forintot) kell fizetni személyenként, míg a legdrágább luxuskabin ára több mint 33 ezer dollár.

A végső árak a foglaltság függvényében változhatnak, előleget kért a cég. Ezekben az árakban nincsenek benne a kikötői adók utasokra jutó költségei, amelyeket még novemberben be kell fizetni, mielőtt a nudistákat szállító hajó február elején elhagyná a kikötőt.

Ezen a hatalmas, impozáns hajón fognak utazni a meztelenkedésre vágyó utasok:

image

Nem a nudizmus szavával hirdetett hajós luxusút az első, amelynél valamilyen újdonsággal próbálják felfrissíteni a tengeri körutak szokott forgatókönyveit, illetve egy adott célcsoport szólítanak meg vele. Ahogy az Origo megírta, nemrég egy szingapúri cég azzal állt elő, hogy kifejezetten macskáknak (és gazdáiknak) szervez luxus hajós utazásokat.