Több millió forintot keres havonta a gyönyörű modell, pedig nem is létezik

Vágólapra másolva!
Lily Rain, a virtuális utazási modell, aki több mint 20,000 dollárt (hétmillió forintot) keres havonta. A megalkotója szerint még így is sokkal olcsóbb, mintha élő modellekkel, influenszerekkel akarnának reklámozni egy várost, országot a turistáknak.
Vágólapra másolva!

Lily Rain csupán egy mesterséges intelligenciával működtetett digitális modell, aki népszerűségének köszönhetően havonta körülbelül 20.000 dollárt (mintegy 7 millió forintot) keres az üzemeltetői számára az olyan platformokon, mint a Fanvue, pusztán azzal, hogy lenyűgöző utazási fotókon pózol. 

Nem Lily Rain az egyetlen. Aitana Lopez fitneszmodellnek több mint 300.000 követője van az Instagramon, pedig ő sem igazi személy, Emilly Pelegrinit, egy másik digitális influencert a világ legdögösebb modelljének titulálták, Lexi Love, a "tökéletes barátnő" pedig több mint 30.000 dollárt keres havonta azzal, hogy magányos férfiakat szórakoztat. Most pedig egy újabb virtuális influenszer került a bulvármagazinok címoldalára, aki utazási ügynökségek modelljeként lett népszerű. Lily Rain profilja a Fanvue nevű előfizetéses közösségi platformon egy vonzó fiatal nőt mutat meg a világ különböző szemet gyönyörködtető helyszínein. Azonban Lily egyre növekvő rajongótáborát látva egy cseppet sem zavar senkit, hogy ezek a fotók, ahogy a modell is, teljes egészében mesterséges intelligencia művei.

image

"Lily tökéletes példa arra, hogy volt egy űr az utazási szférában, amit be kellett és lehetett tölteni" - nyilatkozta az influenszer alkotója a Daily Star-nak. "Idilli, festői képek készülhetnek róla csodaszép helyszíneken a hosszú utazási idő és a plusz utazási költségek nélkül."

Az úticélok reklámozásához ez tökéletes és költségkímélő megoldás. Lily minden évszakban a legjobb, legmenőbb nyaralási, telelési helyszíneket tudja bemutatni úgy, hoy még bért sem kell neki fizetni. A valódi utazási influenszerekkel ellentétben Lily-nek a sminkjére, a ruhatárára, az utazására sem kell költeni, de még az időbeosztásához sem kell igazodnia senkinek. Az olyan MI modellek, mint amilyen Lily is, csupán néhány kattintás után lenyűgöző fotókon jelenhetnek meg egzotikus helyszíneken, tökéletes formában.

Lily Rain már most havonta körülbelül 20.000 dolláros bevételt termel a Fanvue számára, ami hamarosan ennek akár a többszörösére is nőhet, ahogy a mesterséges intelligencia egyre elterjedtebbé válik. Will Monange, a Fanvue vezérigazgatója és alapítója azt állítja, hogy a Fanvue bevételének 15 százalékát az MI alkotók adták, ami 100 százalékos növekedés az előző hónaphoz képest, és a határ a csillagos ég!

Forrás: Oddity Central