Szexképek kerültek fel az internetre Taylor Swiftről

GRAMMY Awards, grammy, díjátadó, díj, szexi
Taylor Swift a 66. Grammy díjátadon Los Angeles-ben 2024. februárjában
Vágólapra másolva!
Büntetőjogi kategóriává válik a deepfake pornóképek és videók közzététele, miután több száz híres emberről, köztük Taylor Swiftről is készült ilyen. Ennek alapján azok, akik az alany beleegyezése nélkül tesznek közzé szexuális tartalmú hamis, deepfake médiatartalmakat, akár börtönbe is kerülhetnek. De már azok is hatalmas pénzbírságot kaphatnak, akik egyáltalán elkészítenek egy ilyet.
Vágólapra másolva!

Több, a mesterséges intelligenciával generált szexkép került fel az X felületére Taylor Swiftről - minden bizonnyal ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, miután már száznál is több hírességet ért ilyen megaláztatás. 

Sürgőslenne,  1. Taylor Swift: The Eras Tour
Taylor Swift fellépés közben
Fotó: AFP

Habár már most is illegális a deepfake pornóvideó beleegyezés nélküli megosztása - az elkövetők börtönbüntetésre számíthatnak -, újdonság azonban, hogy már az ilyen jellegű képek készítése is bűncselekménynek számít majd az Egyesült Királyságban. A deepfake pornójellegű médiatartalmakat terjesztőket ezek alapján tehát már kétféle bűncselekménnyel is megvádolhatják, ami súlyosbíthatja a kiszabható büntetés mértékét. 

Laura Farris brit parlamenti képviselő ezzel kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta: "Teljes mértékben elfogadhatatlan a hamisított szexuális képek készítése, függetlenül attól, hogy megosztják-e azokat. A most bejelentett törvénymódosítás erről küld a bűnözőknek egyértelmű üzenetet."