Vágólapra másolva!
Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja Németországba utazik - tájékoztatta a szaktárca közleményben az MTI-t vasárnap.
Vágólapra másolva!

A miniszter tárgyalni fog Robert Habeck gazdasági és klímaügyi miniszterrel, Florian Toncar pénzügyminisztériumi parlamenti államtitkárral, továbbá a BMW, a Mercedes és az AUDI felsővezetőivel.

A közlemény ismerteti: a kormány célja, hogy idén újraindítsa, jövőre pedig tovább emelje a gazdasági növekedést, amelyben a munkaerőpiaci aktivitás, a beruházások és a fogyasztás növelése mellett kulcsszerepet játszik a gazdaság dualitásának oldása. Ennek elérése érdekében 40-re kell növelni a nemzeti bajnokok számát, 20 ezerre szükséges emelni az exportképes kkv-k számát, és nullára kell csökkenteni a profitegyenleg hiányát. Emellett a hazai "Tier 1" és "Tier 2" beszállítók részarányát 50 százalékra szükséges emelni. Mindezeket szem előtt tartva a delegáció célja a magyar-német gazdasági kapcsolatok további megerősítése mellett a hazai beszállítói arány növelésének elősegítése.

NAGY Márton
Nagy Márton MTI/Máthé Zoltán

Mindezeket szem előtt tartva a delegáció célja a magyar-német gazdasági kapcsolatok további megerősítése mellett a hazai beszállítói arány növelésének elősegítése.

A minisztérium hangsúlyozza: hazánk abban érdekelt, hogy Németország, mint legfontosabb külpiacunk, gazdasági teljesítménye és versenyképessége tovább javuljon, a gazdasági kapcsolatok erősödjenek.

A megbeszélések egyik központi eleme az autóipar jövője lesz, különös tekintettel a Magyarországon jelen lévő nagy német autógyárakra és az elektromos járműgyártásra. Hazánk egységes, uniós támogatási program létrehozására törekszik, amely érdemben növeli az elektromos autók iránti keresletet - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.