Döbbenetes mennyien nem ismerik ezt a fontos KRESZ szabályt - sokba kerülhet nekik

brit rendőrség, police
Vágólapra másolva!
Több millió embert érint egy fontos figyelmeztetés: ötven fontnyi (22.500 forint) helyszíni bírságot kockáztat az az autóvezető, aki elköveti ezt a tipikus hibát a körforgalomban. 
Vágólapra másolva!

Tapasztalatok szerint a körforgalmak gyakran összezavarják az autósokat, és sokaknak aggasztóan hiányos a tudása arról, hogy milyen speciális KRESZ szabályok érvényesek a körforgalomban, ami miatt rengeteg a baleset.

Az Egyesült Királyságban több millió sofőrre várhat 50 fontos bírság, ha nem adnak elsőbbséget a körforgalomban. Úgy látszik nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy

a figyelmetlenség a KRESZ szerint szabálysértésnek számít.

Forrás: Shutterstock

Az angol KRESZ releváns szabályzata szerint: "Mindig elsőbbséget kell adni a jobbról érkező forgalomnak, kivéve, ha táblák, útburkolati jelek vagy közlekedési lámpák másképp nem rendelkeznek."

Állítólag a megkérdezett brit járművezetők negyede nem tudta, hogyan kell helyesen közlekedni a körforgalomban, ráadásul a brit jogosítvánnyal rendelkezők több mint felét (55 százalékát) fenyegeti ugyanez a bírság a minikörforgalomban való áthajtás miatt.

A Compare the Market gépjármű-biztosítási társaság egyik képviselője szerint döbbenetes, hogy milyen sok járművezető nincs tisztában a helyes jelzési és manőverezési módokkal, ahogy az is, hogy milyen sokan hagyják figyelmen kívül a közlekedők biztonsága érdekében hozott szabályokat.

"Arra biztatjuk a járművezetőket, hogy frissítsék fel ismereteiket a körforgalmú csomópontok használatakor követendő helyes eljárásokról, hogy megelőzzék a bírságokat és elkerüljék az esetleges baleseteket. A helyes manőverek megtanulása - és végrehajtása - mellett ugyanolyan fontos az is, hogy már a körforgalom előtt időben lassítsunk, hogy időben tudjunk reagálni az esetlegesen rosszul közlekedőkre".

Forrás: The Mirror

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!