Nemsokára Európában is elérhető lesz az Amazon drónos házhoz szállítása

Drón, Amazon
A drone with an Amazon package floats in front of the Amazon logistics center in Leipzig, Germany, 28 October 2014. The drone symbolically brings a labor contract to the strikers. The Verdi trade union is striking against this and four other Amazon locations in Germany. Photo: PETER ENDIG/dpa
Vágólapra másolva!
2024 végére több Európai országban is elérhető lesz az Amazon termékek drónos kiszállítása. A vállalat eddig csak az Egyesült Államokban alkalmazta a csomagkézbesítésnek ezt a lehetőségét.
Vágólapra másolva!

Az Amazon bejelentette, hogy Olaszországban és az Egyesült Királyságban is bevezeti a csomagok drónokkal való kiszállítását. A vállalat szolgáltatása jelenleg csak Kaliforniában és Texasban érhető el, ami nem meglepő, hiszen a kézbesítés ezen formáját kevesebb mint egy éve vezette be. Jövőre az Amazon ezt a területet bővítené tovább.

A cég az évtized végére évente 500 millió csomagot tudna majd drónokkal kiszállítani, aminek kipróbálására Európában először az Egyesült Királyságban és Olaszországban lesz lehetőség jövőre.

A képen az Amazon egyik drónja munka közben Forrás: AFP/Peter Endig

Az Amazonon kívül más vállalatok is szeretnék bevezetni a drónos kiszállítást az Egyesült Államokban, ilyen például a Google tulajdonosa, az Alphabet és a kiskereskedelmi óriás a Walmart. Egyelőre még nem tudni, hogy erre pontosan mikor kerül sor. Bár az Amazon bejelentése kevés konkrétumot tartalmaz, mégis jelentős áttörést jelent majd, hogy Európában is lehetőség nyílik a drónos csomagkiszállítás igénybevételére.

Forrás: The Guardian