Most bárki bérelheti Walt Disney egykori otthonát

Walt Disney, amerikai rajzfilmrendező, producer, és forgatókönyvíró, Mickey egér
American animator and producer Walt Disney with one of his creations Mickey Mouse. (Photo by General Photographic Agency/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kiadóvá vált Walt Disney egykori Los Angeles-i otthona. A hatalmas házért havi 40 ezer dolláros bérleti díjat kérnek.
Vágólapra másolva!

Most bárki beköltözhet Walt Disney egykori otthonába, ugyanis a néhai Disney Los Feliz-i lakhelye kiadóvá vált. Az épületet Frank Scott Crowhurst építész tervezte, aki számos projekten dolgozott együtt Disneyvel. A házat most havi 40 ezer dollárért (kb. 13,8 millió forint) lehet kibérelni.

A történet szerint a házat mindössze három hónap alatt építették fel, miután Disney jelentős sikereket ért el az 1930-as években készült rövidfilmekkel. Az animátor és producer 1950-ig élt az ingatlanban a családjával. Ebben az időszakban születtek meg olyan híres alkotások, mint a Hófehérke, a Hamupipőke vagy a Pinokkió – írja a Dirt.com.

Az épület egyik különlegessége, hogy található benne egy moziszoba, ahol az eredeti tölgyfa lambéria mögött egy hatalmas televízió rejtőzik, a mennyezetből pedig egy mozivászon bukkan elő. Disney egykor itt tekintette meg az alkotásait.

A közel félhektáros telken elterülő ingatlan 589 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik. A házban négy hálószoba, illetve három és fél fürdőszoba található.

Az ingatlant több mint tíz évvel ezelőtt, 3,7 millió dollárért vásárolta meg egy orosz-kazah forgatókönyvíró, rendező és producer, Timur Bekmambetov. A sajtóhírek szerint a férfi elsősorban Izraelben él, és látatlanban, pusztán a története alapján vásárolta meg a házat. Mivel pedig a Disney-rajongók és a filmtörténészek számára is különleges helyszínről van szó, az elmúlt években többször is szerveztek vezetett túrákat a dombtetőn fekvő birtokon.