Most már szinte biztos: az időutazás lehetséges - videó

időutazás
ha valaki azzal a szándékkal térne vissza a múltba, hogy megölje a saját apját, sikeres időutazás esetén sem tudná gyilkos tervét megvalósítani
Vágólapra másolva!
Újabb bizonyítékot találtak az időutazás létezésére, ezúttal egy Chaplin-filmben. 
Vágólapra másolva!

Egy 1928-as Charlie Chaplin-filmben vélik felfedezni sokan az időutazás lehetőségének újabb bizonyítékát.

Az egyik jelenetben ugyanis feltűnik egy sétáló asszony, aki mintha mobiltelefonon beszélne valakivel.

A nő a The Circus című fekete-fehér film egyik statisztájaként jelenik meg a vásznon.

A promóciós filmben zebrának festett lovak láthatók, a háttérben a filmet hirdető táblákkal, és ahogy egy fekete kabátos, kalapos nő elhalad mellettük, valamit a füléhez tart, miközben beszél.

Ha közelebbről is szemügyre vesszük a jelenetet, az is feltűnhet, hogy egy mondat közepén félbehagyja a mondókáját, mintha választ várna.

Mivel az asszonyon kívül senki más nincs az utcán, így meglehetősen szokatlan a viselkedése. A felvételen rajta kívül távolabb csak egy öltönyös férfi látható, aki azonban az asszonytól távolodva siet valahová.

Kissé homályos a képkocka, de egyesek szerint bizonyítékot szolgáltathat az időutazásra a The Circus című film egyik jelenete Forrás: Youtube

Ez azért furcsa - és mai tudásunk szerint lehetetlen -, mert a világ első mobiltelefonját 1973-ban hozták létre: a készülék pedig egy hatalmas Motorola DynaTac 8000X volt - írja a Daily Star. Az első mobiltelefonhoz hasonló eszköz a Motorola Walkie-Talkie volt, amelyet az 1940-es években fejlesztettek ki - de a készülék akkora volt, mint egy férfi karja, és több mint 10 évvel a The Circus megjelenése után készült.

A szkeptikusok többféle magyarázatot is felvetnek a jelenetre vonatkozóan. Azt hozzák fel például, hogy a nő egyszerűen csak megpróbálta eltakarni az arcát a kamera elől - de ez nem indokolja, hogy miért beszél. Mások szerint egy hordozható rádiót hallgathatott, ez azonban szintén nem magyarázza meg, hogy miért mozog a szája. Egy további feltételezés szerint a nőnek mentális rendellenessége lehetett, ami miatt magában beszélt, és elrejtette az arcát, hogy ezt leplezze.

A rejtélyes felvételeket George Clark filmrajongó fedezte fel egy Chaplin-gyűjteményben. Elmondása szerint eddig senki sem tudott értelmes magyarázatot találni a nő viselkedésére. Ő maga úgy gondolja, hogy a szereplő egy időutazó, aki elfelejtette eltenni a mobiltelefonját.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)