Különleges erődöt kínálnak megvételre a walesi tengerparton

tüzérség, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egykor katonai erődként funkcionált, most 500 ezer fontért eladó egy erőd a walesi tengerparton. A Pembrokeshire-ben található épület az 1840-es években épülhetett – írja a My London.
Vágólapra másolva!

Az összesen 4180 négyzetméteres erőd jelenleg családi házként szerepel a Rightmove weboldalán. A hatalmas épület ma kiszáradt vizesárkokkal van körülvéve, pedig korábban a brit királyi tengerészgyalogosoknak adott menedéket.

A British Listed Buildings szerint az építmény 1841 és 1846 között épült, és most 500 ezer fontért vásárolható meg.

A képen a 4180 négyzetméteres erőd látható:

Az erődben olyan nevezetes személyek fordultak meg, mint Gordon of Khartoumot, aki a krími háború alatt nemzeti hős lett, és Arthur Lowe, aki Mainwaring kapitányt alakította a BBC Dad's Army című sorozatában. A második világháború után a South Pembrokeshire Council tulajdonába került, majd később eladták.

Az északi kapun keresztül lehet bejutni az erőd belsejébe:

Az ingatlan közepén felvonulási terület található, széleit pedig bástyák tagolják, amelyeket támadások kivédésére terveztek.

Az erődben három és négy emeletes építmények találhatók, amelyek egybefüggő alagsorral és rengeteg régi tüzérségi raktárral rendelkeznek. A My London cikke szerint az épület felújításra szorul, azonban az alaprajza tökéletes lenne egy szálloda vagy egy lakópark kiépítésére. A négyzet alakú ingatlanba az északi kapun keresztül lehet belépni.

A címlapon szereplő kép illusztráció.