Az atombombánál is félelmetesebb a pusztító óriáshüllő a legújabb Godzilla-film előzetesében

Godzilla Minus One
Vágólapra másolva!
Megérkezett a Godzilla Minus One című szörnyfilm előzetese, amely másfél perc alatt is felborzolja az idegeket. 
Vágólapra másolva!

Noha készült néhány hollywoodi változat is minden idők leghíresebb mozis óriáshüllőjéről, Godzilla alapvetően japán "találmány". 1954-ben a Toho stúdió indította útjára az atomfegyverkezés miatt a tenger fenekéről felemelkedő, városokat pusztító hatalmas sárkánygyík kalandjait. Honda Ishiro első Godzilla-filmje után a Toho további 31 filmmel gazdagította a filmtörténet legidősebb és egyik legterebélyesebb franchise-át.

És most megérkezett a japán Godzilla-franchise 33-ik (az 5 amerikai filmmel együtt 38-ik) darabja, a CGI-animátor és VFX művész Yamazaki Takashi rendezésében. Az amerikai mozikban már december 1-től látható Godzilla Minus One szellemiségében közelít az 1954-es eredetihez, olyannyira, hogy a cselekmény sem napjainkban, hanem nem sokkal a második világháború után játszódik.

A legyőzött, majd a Hirosimára és Nagaszakira dobott atombombákkal végképp térdre kényszerített Japán gazdasága és társadalma is romokban hever, a japánok pedig egyidejűleg érzik magukat háborús bűnösnek és háborús áldozatoknak, amikor megjelenik a színen Godzilla, hogy tovább pusztítsa a szigetországot. Az előzetes alapján látványos és rémisztő film született.