Nagy rekord jöhet a magyar használt autóknál, minden a vásárlók kezére játszik

Vágólapra másolva!
Több tényező együttes hatásának köszönhetően jelentősen növekedhet idén a forgalom a hazai használtautó-piacon.
Vágólapra másolva!

A Datahouse statisztikái alapján 2024 első negyedévében havonta átlagosan 75 400 használt autót adtak el Magyarországon. Ez 13 százalékkal nagyobb használtautó-értékesítési volument jelent, mint az előző év azonos időszakában.

A Használtautó.hu közleménye szerint a látogatottsági adataik szintén a kereslet erősödésére utalnak, mert áprilisban az oldal látogatásainak száma 15 százalékkal magasabb volt, mint tavaly áprilisban. Az oldal több kutatása alátámasztja, hogy a tavasz végi, nyár eleji időszakban legaktívabbak a vásárlók. A megszokott jelenségre most az évek óta először stabilan csökkenő átlagárak is ösztönzőleg hatnak.

Az MNB adatai alapján 2023 májusában a forint alapú személyi hitelek átlagos hitelköltség-mutatója 19,45% volt, míg jelenleg már 11,93%-os THM-mel is vehető fel hitel a kedvezőbb kölcsönöket választva. 

Egy olcsóbb hitel segítségével ugyanolyan havi törlesztőrészlet mellett jobb autót választhatnak a vevők.

A Használtautó.hu és a Money.hu közös közleményének konklúziója, hogy a kedvező banki feltételek és a továbbra is erős kereslet együttesen élénkíteni fogják a használt autók piacát.