A JAECOO az off-road világában is megteremti a zöld szemléletet

Vágólapra másolva!
Az autóipar gyökeres átalakuláson megy át – az új piaci szereplők érzésre megállíthatatlanul érkeznek minőségi termékeikkel az európai piacra. Úgy tűnhet, a „semmiből” jönnek, de a hazájukban már évtizedek óta autók millióit előállító vállalatokról van szó, melyek komoly tudással, technológiával és márkaidentitással rendelkeznek.
Vágólapra másolva!
Forrás: Chery Automobile Co

A Chery, mint a világ öt legnagyobb autógyártójának egyike, az OMODA mellett a JAECOO (ejtsd: ‘dzsékó”) márkával is piacra fog lépni 2024-ben. A JAECOO az autóipari óriás kifejezetten városon kívüli és aszfalton túli terepre szánt modelljeit hozza el Európába.

Hogy hogyan is képzeli el az off-road jövőjét a világ legnagyobb kutatási-fejlesztési bázisával rendelkező világcég, azt az idén ősszel megrendezett, 30 ország érdeklődőit és felhasználóit vendégül látó és közös gondolkodásra inspiráló rendezvényén, a JAECOO Nemzetközi Felhasználói Konferenciáján demonstrálta.

Forrás: Chery Automobile Co

Az off-road szemlélet, ami támogat bennünket saját korlátjaink átlépésében is

Ha az off-road világára gondolunk, vizes, sáros, kátyús, úttalan utak jutnak eszünkbe, ahol persze fantasztikus élmény az erre nyitottaknak a kalandozás – hisz valójában határtalan szabadságot élhetnek meg a megfelelő autó képességeire építve.

A határok átlépése a mai “Z” generációnak azonban már kevésbé a fizikai környezethez kapcsolódik, ezzel párhuzamosan pedig az off-road is túllépett a hagyományos határain, és olyan életmóddá alakult át, amelyet a korlátoktól való mentesség, az egyéni kifejezésmód és az önmegvalósítás jellemez. A JAECOO modelljei így partnerek szeretnének lenni nem csak a fizikai határok feszegetésében, hanem a mindennapi életünk döccenőinek sikeres leküzdésében is.

A rendezvényen kiemelt figyelem esett a városon kívüli klasszikus off-road élmény, és a hétköznapi életünkben megélni kívánt “kiszakadás” érzésének összekapcsolására. A kiállítás igazi aktív életvitel eszköztárát hozta össze, ahol nem csak egy elakadásnál jól jövő ásó és csörlő, hanem golfszerkó, sátor, széldzseki, és sok más hasznos outdoor használati tárgy veszi körbe a kalandvágyó egyént.

Forrás: Chery Automobile Co

Az off-road ökoszisztéma újragondolása

A kiállítás sztárja a JAECOO speciális csapata által újragondolt J7 modell volt, mely többek között átalakított hűtőrácsot és első lökhárítót kapott, élénk piros fényezéssel, hangsúlyosabbá téve az autó robosztus felépítését. A módosított J7 nem csak a felhasználók kivételes személyiségét és stílusát testesíti meg, hanem a vad törekvéseiknek is megfelel. Akár erdei ösvényeken, akár hatalmas tájak felfedezésében kell partnernek lennie, páratlan felfedezést és izgalmas vezetési élményt ígér.

A világok sikeres kombinálását pedig nem is jelképezné jobban más, mint a legújabb, harmadik generációs plug-in hibrid meghajtás, mely a természetközeli off-road közegben is fenntarthatóbbá teszi az élmény megélését az eddigieknél magasabb hatékonyság és magasan tartott élményfaktor együttes megvalósításával. A hajtáshoz kapcsolt, legmodernebb “ARDIS” összkerékhajtás az üzemmódok sokaságával teszi személyre és helyszínre szabhatóvá az élményt, legyen az városon belüli dzsungel vagy egy természetközeli hegyvidék, folyóvölgy.

A rendezvény során a tesztelhető modellek mind a hétköznapi, mind a vadabb környezetben megállták helyüket, ráadásul, egy különleges “Fantawild” tesztpályán extrémebb kalandokban is benne voltak.

A sokféle útszakaszt izgalmasan kombináló nyomvonal során a márka rácáfolt arra, hogy egy terepen is helyt álló modell nem lehet kényelmes, kifinomult és kényeztető – nem utolsósorban pedig megjelenésében divatos. Így nem meglepő, hogy a J7-es és a J8-as modell is mosolygó arcú sofőrökkel és utasokkal állta a sarat a tesztek során.

Forrás: Chery Automobile Co

A márka ugyanakkor nem csupán erre a fizikai élményre építve szeretne erősödni. Komolyan veszi az “utazás és élet összhangjának” filozófiáját, ahol az off-road élmények nem csak az úton, hanem a mindennapjaink során is izgalmas, legyőzhető kalandokká válnak.

Shawn Xu, a Jaecoo vezérigazgatója elmondta: az ügyfeleinkkel való kapcsolatunk építésében az autó csak az első pont - mi ennél jóval tovább gondolkodunk ebben az ökoszisztémában. Életünk során újabb és újabb élményeket, kihívásokat élünk meg - ahol más-más élményfaktorokat keresünk. Mi ezen osztozva, ugyanakkor ebben stabil partnerként szerepet vállalva látjuk a márka jövőjét ügyfeleink életében.

További információk: https://www.jaecoo.hu/