Komoly gondot okoz az illegális bevándorlás

illegális migráció, migráns
Egyre csak nőhet a migrációs nyomás a kontinensen
Fotó: Alessandro Serranò / AFP
Vágólapra másolva!
A szövetségi kormány által közzétett új adatok szerint Németországban 10-ből 6 erőszakos bűncselekményért illegális migránsok a felelősek.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a lakosság nagyjából 14,6 százalékát teszik ki, a migránsok az erőszakos bűncselekmények mintegy 58,5 százalékáért felelősek – 

190 605 esetből 111 517-et bevándorló követ el.

A statisztikát a Szövetségi Bűnügyi Hivatal hozta nyilvánosságra, és az NTV televíziós csatorna számolt be róla.

Az erőszakos bűncselekményekkel gyanúsított külföldiek száma 14,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A migránsok a 424 ezer gyanúsítottból 187 ezret tesznek ki.

Figyelemre méltó, hogy a számok nem tartalmazzák azokat a bevándorlókat, akik időközben német állampolgárságot kaptak, illetve azokat, akiknek valamelyik szülőjük révén külföldi migrációs háttere van.

Andrea Lindholz, a Bundestag jobbközép Keresztényszociális Unió (CSU) párt parlamenti képviselője szerint Németország a migránsok integrációs képességének "határához" ér, és hozzátette, hogy

az integrációnak magas ára van.

A németek többsége ma már ellenzi a tömeges migrációt, annak ellenére, hogy a hatalom az ilyen nézeteket vallókat szélsőjobboldaliaknak tekinti.

A német kormány korábban megfogadta, hogy a migránsbűnözés hatalmas növekedése után fokozza a bevándorlók kitoloncolását, egyelőre azonban változás nem tapasztalható.