Bohár Dániel: A büszkeség nem lehet kérdés

Telki, magyar, válogatott, labdarúgás, labdarúgó, edzés, eb-selejtező
Szoboszlai Dominik, a Liverpool sztárja
Vágólapra másolva!
Számtalan "honfitársunk" esetében viszont a nemzeti büszkeség fel sem merül, amikor a magyarságáról beszél, és ez borzasztóan szomorú, egyben elgondolkodtató.
Vágólapra másolva!

Szombat délután láttam egy interjút, amelyet Szoboszlai Domonikkal készített az angol bajnokság hivatalos oldala. A Liverpool játékosa arról beszélt hosszasan, hogy ő "imád magyar lenni" és azzal sincs semmi gondja, hogy magyarként többet kell bizonyítania, mintha angol, spanyol vagy olasz lenne.

Szoboszlai Dominik minden alkalmat kihasznál, hogy megemlítse, mennyire fontos a hazája és mit jelent neki a kapitányi karszalag a válogatottnál. Dominik egy igazi példakép. Egy hazafi szupersztár, akinek a helyén van a szíve.

Egy egészséges gondolkodású ember pontosan olyan, mint Szoboszlai Dominik, ugyanakkor sajnos Magyarországon nagyon sok olyan véleményformáló van, aki büszke(!) arra, hogy külföldön letagadja a magyarságát. Ez annyira abszurd, hogy nehéz is higgadtan gondolkodni róla.

Az egyik "kedvencem" Para-Kovács Imre, aki korábban arról beszélt a Klubrádióban, hogy ő külföldön mindig románnak mondja magát. Mert állítása szerint "Románia egy polgári demokrácia", miközben Magyarország diktatúra.

Szomorú vagyok, hogy vannak olyan emberek Magyarországon, akik inkább letagadják a magyarságukat. Nem találkoztam még hasonlóval, pedig elég sok helyen jártam már a világon és elég sok emberrel beszélgettem.

A nemzeti büszkeségnek minimumnak kellene lennie.

Ahogy a hazai baloldalnak köszönhetően semmi nem az, így sajnos ez sem.

Legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk! A világ legcsodálatosabb nemzete a miénk.