Az anyja tudta nélkül kezdték meg a tizenegy éves kisgyerek nemátalakítását Amerikában

Gender,nemek,LMBTQI
Vágólapra másolva!
Hol máshol, mint Amerikában.
Vágólapra másolva!

Amikor egy szülő oktatási intézményt választ a gyerekének, a bizalom mindig kulcskérdés; az egyik legfontosabb, hogy tudja, számíthat gyerekei tanáraira, azok vigyáznak rá, és még ha nem is látja a szülő a gyereke egész napját, bízhat abban, hogy jó kezek között van. Egy szülő legabszurdabb álmában sem fordulna elő az, hogy Pannikáját elviszi az iskolába, akit már Pistikeként hoz haza, vagyis, hogy attól kelljen félnie, az iskola segít a gyereknek nemet változtatni a szülő tudta és beleegyezése nélkül – egy kaliforniai anyukával és gyerekével ez mégis megtörtént.

Aurora Regino, egy tizenegy éves kislány anyukája kénytelen volt felszólalni az ellen a szabályozás ellen, amely lehetővé teszi az iskolai dolgozók számára, hogy a szülők beleegyezése és tájékoztatása nélkül ajánljanak a gyerekek számára gendertanácsadást. Aurora Regino felszólalásában elmondta:

Az aggódó anyuka azt is elmondta, hogy bár lánya jelezte, hogy szeretné beavatni az anyukáját, az iskolai tanácsadó ezt mégsem engedte neki:

- mondta el az igazgatótanács tagjainak az anyuka.

A testület mérlegelt egy olyan intézkedést, amely „több szülői bevonást" tesz lehetővé, de végül 3-2 arányban megszavazta a meglévő, úgynevezett „szülői titoktartási irányelv" fenntartását.

"Ez az általuk alkalmazott irányelv, ami fenntartja, hogy az ilyen helyzeteket titokban tartsák a család előtt, hihetetlenül káros. Rendkívül káros volt az én esetemben a lányommal. Zaklatták, és nem tudta megkapni azt a támogatást a családjától, amire szüksége lett volna. Coming outoltatták az iskolában olyan emberek, akik valahonnan tudták az új nemét és az új személyes névmásait, pedig el sem mondta nekik. Egyedül kellett mindezen végigmennie, és egyedül kellett megküzdenie azokkal az érzésekkel, amiket ez az igazságtalan helyzet okozott neki."

Regino, aki bepereli a tankerületet, amiért titokban tartották lánya személyazonosságát és amiért a nemváltó eljárást a háta mögött intézték, ezt az irányelvet pedig, ami mindezt lehetővé teszi, „hihetetlenül veszélyesnek" tartja.

Szerencsére a tizenegy éves kislány Regino elmondása szerint azóta jól van, de az anyuka eltökélt szándéka, hogy felszólal a családja és a hasonló tapasztalatokkal rendelkezők nevében, hogy mindenki megtudja, mi is történik az állami iskolákban. Azért is nagyon fontos az édesanya küzdelme, mert szerinte az igazgatótanács tagjai által megszavazott irányelv a már óvodáskorú, körülbelül ötéves gyermekekre is kiterjed, és egészen a 12. osztályig érinti a gyerekeket.

A durva nemátalakító irányelvek ellen egyébként már az egyháznak is fel kellett szólalnia; hogy milyen sikerrel járnak ők, vagy ez az aggódó édesanya, az megjósolhatatlan, az esélyeiket azonban könnyen megítélhetjük, ismerve a tényt, mely szerint Rachel Levine, az Egyesült Államok egészségügyi miniszterhelyettese, aki maga is transznemű, a közelmúltban kijelentette, hogy